Våra tjänster

Vår kunskap och långa erfarenhet gör oss till er optimala partner

 • Filtermedia

 • Servicer & Eftermarknad

 • Filtermaterial med säkerställd kvalitet

 • Kundanpassade serviceavtal

 • Optimering och Energibesparing

 • Driftsättning

 • Utbildning

 • Stoftemissionsmätningar

 • Reningsprocesser med olika filterapplikationer och kringutrustning

Filtermedia

Industrifilter kan erbjuda filtermedia till samtliga filterfabrikat på marknaden och våra leverantörer har lång erfarenhet och stort kunnande när det gäller slangfilter, kassettfilter och patronfilter. Dessutom kan vi ersätta utgående produkter och konsultera kring olika filterkorgars uppbyggnad.

Kundanpassade serviceavtal

Vårt mål är att driftsäkra och erbjuda bästa möjliga service. Allt för att du som kund ska kunna minimera dina underhålls- och stilleståndskostnader.

Driftsättning

Våra tekniker har driftsatt anläggningar i drygt 30 länder inom olika branscher såsom livsmedel, papper, hygien, medicin, asfalt, stål o.s.v.

Utbildning

Vi utbildar mindre grupper i filterteknik, programmering av PLC, operatörspaneler och operatörssystem.

Stoftemissionsmätningar

Vi utför mätning av stoftemission och luftflöde samt har möjlighet att göra materialanalyser från emissionsmätningar. NOx, O2 och CO2 mätningar.

Servicer & Eftermarknad

Vi rebjuder reservdelar till de flesta filter och komponenter som finns på marknaden. Bland andra:

Processfilter
ITK Luftteknik
Envifront
Lühr
Osprey
Dustcontrol
DCE
Canrena
Dantherm
ABB
Telldust
AAF
GSM-filter

Bahco
Bühler
Beth
Moldow
Nordfab
DISA
Nederman
WAM
Donaldson
Goyen
Ferrari
HB Miljö & Teknik
med flera…

Filtermaterial med säkerställd kvalitet

Förutom en direkt katastrof i form av en dammexplosion kan ett felaktigt filtermaterial i övrigt påverka er process, ge otillåtna utsläpp, fler underhållsstopp, dyra byten av filtermedia mm. Oftast upptäcks inte problemet förrän efter att materialet är monterat och filtret har varit igång ett tag. Katastrofen kan komma snabbt om en filteranläggning har krav på att ha till exempel antistatiskt filtermaterial och utbytesleveransen saknar eller har för lite av den funktionen.

Dammexplosioner i filter är ganska få i Sverige tack vare säkerhetstänket på våra arbetsplatser. Vårt klimat har dock blivit torrare och varmare vilket säkert kommer att öka risken och därmed påverka säkerheten kring filteranläggningen. Vi delar gärna med oss av våra tips till självhjälp för att se om ni fått rätt material, ring eller skicka ett mejl. Vi kan även hjälpa er med de flesta material och former på filterslangar, kassetter och filterdukar och kan ge er garanti upp till 36 månader.

Optimering och Energibesparing

För att optimera anläggningarna rekommenderar vi någon form av serviceavtal som förebygger och underhåller befintliga anläggningar.
Vi har kompletta program för redan installerade filteranläggningar vilket ger dig som kund det försprång som behövs för att möta framtidens krav.

Utvecklande service, effektiviserande ombyggnader, projektering samt flytt och komplettering av gamla filteranläggningar är exempel på besparingar. Kombinationen av kunskap och omfattande möjligheter till avancerade felsökningar och analyser vilka bidrar till effektivisering av filteranläggningarna som i sin tur ger energivinster, optimerar processflöden och sparar bland annat slitage på anläggningen och filtermedia.

Reningsprocesser med olika filterapplikationer och kringutrustning:

 • Filteranläggningar 500 m³/h – 200 000 m³/h
 • Kassett-, Patron- och Slangfilter
 • Cyklonfilter / Cykloner, Pre-cleaners
 • Vakuumanläggningar / Dammsugare
 • Rörsystem
 • Briketteringsanläggningar
 • Fläktar – alla typer av radialfläktar, axialfläktar för stora volymer och/eller högt tryck och låga ljudnivåer samt tillbehör som huvar, spjäll, ljuddämpare mm enligt standard eller kundanpassat. Balansering av fläkthjul upp till XX m och uppriktning av hela fläktkonstruktionen. Sensorer för partikelmätning, tryck och flöden.
 • Automationsprojektering


Vi levererar allt från enstaka kopplingslådor till nyckelfärdiga automationsprojekt. I samråd med er som kund kan vi som leverantör delta i projektens alla faser från design via konstruktion till driftsatt anläggning. Mekaniska och elektriska installationer. Teknisk konsultation på distans eller på plats och konsultation vid inköp.